Program Operacyjny "Rybactwo i Morze"
Priorytet 5. Wsparcie obrotu i przetwarzania
Projekt obejmuje rozbudowę zakładu przetwórstwa ryb FARIO wraz z zakupem maszyn, urządzeń oraz środków transportu, który:
- Przyczyni się do oszczędności energii i zmniejszenia oddziaływania na środowisko,
- Poprawi bezpieczeństwo, higienę, zdrowie i warunki pracy,
- Generuje powstanie udoskonalanych produktów oraz procesów i systemu zarządzania,
- Realizowany jest w oparciu o produkty akwakultury krajowej.
Cel operacji stanowi zachęcanie do inwestowania w sektor przetwarzania i obrotu. W efekcie poprawie ulegnie bezpieczeństwo, higiena i warunki pracy w zakładzie. Zmniejszeniu ulegnie oddziaływanie przedsiębiorstwa na środowisko oraz udoskonalone zostaną procesy produkcji wraz z systemem zarządzania produkcją.
Wartość projektu wynosi 7 432 992,03 zł przy dofinansowaniu 3 000 000,00 zł w tym 2 250 000,00 zł stanowią środki finansowe z Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego.
Rozbudowa zakładu przetwórstwa ryb FARIO wraz z zakupem maszyn, urządzeń oraz środków transportu
Przedsięwzięcie obejmuje rozbudowę zakładu przetwórstwa ryb FARIO wraz zakupem maszyn, urządzeń oraz środków transportu, które:
a. Przyczynia się do oszczędności energii i zmniejszenia oddziaływania na środowisko,
b. Poprawia bezpieczeństwo, higienę, zdrowie i warunki pracy,
c. Generuje powstanie udoskonalonych produktów oraz udoskonalonych procesów i systemów zarządzania,
d. Realizowane jest w oparciu o produkty akwakultury krajowej.
Cel główny stanowi zachęcanie do inwestowania w sektor przetwarzania i obrotu. W efekcie realizacji operacji poprawie ulegnie bezpieczeństwo i warunki pracy w zakładzie. Zmniejszeniu ulegnie oddziaływanie zakładu na środowisko oraz udoskonaleniu ulegnie proces produkcji i system zarządzania produkcją.
Wartość operacji wynosi 7 432 992,03 zł przy dofinansowaniu 3 000 000,00 zł w tym, 2 250 000,00 zł z Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego.
Zakup maszyn i urządzeń wraz z wdrożeniami systemowymi zakładu przetwórstwa ryb FARIO SP.J
Przedsięwzięcie obejmuje doposażenie zakładu przetwórstwa ryb FARIO wraz w wdrożeniami systemowymi, które:
a. Generuje powstanie udoskonalonych produktów oraz udoskonalonych procesów i systemów zarządzania,
b. Poprawia bezpieczeństwo, higienę, zdrowie i warunki pracy,
c. Realizowane jest w oparciu o produkty akwakultury krajowej.
Cel główny stanowi zachęcanie do inwestowania w sektor przetwarzania i obrotu. W efekcie realizacji operacji poprawie ulegnie bezpieczeństwo i warunki pracy w zakładzie oraz udoskonaleniu ulegnie proces produkcji i system zarządzania produkcją.
Wartość operacji wynosi 2 130 372,84 zł przy dofinansowaniu 876 919,28 zł w tym, 657 689,46 zł z Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego.
Doposażenie Zakładu Przetwórstwa Ryb Fario celem udoskonalenia procesów przetwarzania ryb
Przedsięwzięcie obejmuje doposażenie zakładu przetwórstwa ryb FARIO, które:
a. Przyczynia się do oszczędności energii i zmniejszenia oddziaływania na środowisko,
b. Powoduje wzrost zagospodarowania produktów ubocznych powstałej na skutek głównej działalności związanej z przetwarzaniem produktów rybnych,
c. Generuje powstanie udoskonalonych produktów oraz udoskonalonych procesów i systemów zarządzania,
d. Poprawia bezpieczeństwo, higienę, zdrowie i warunki pracy,
e. Realizowana jest w oparciu o produkty akwakultury krajowej.
Cel główny stanowi zachęcanie do inwestowania w sektor przetwarzania i obrotu. W efekcie realizacji operacji udoskonaleniu ulegnie proces produkcji oraz poprawie ulegnie bezpieczeństwo i warunki pracy w zakładzie. Jednocześnie operacja spowoduje wzrost zagospodarowania produktów ubocznych.
Wartość operacji wynosi 6 650 427,22 zł przy dofinansowaniu 2 703 425,70 zł w tym, 2 027 569,28 zł z Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego.